Šéfa Vecí verejných Víta Bártu zatkla polícia

NETKY.SK • 1 November 2013, 09:39 • 2 min
Šéfa Vecí verejných Víta Bártu zatkla polícia

PRAHA - Predsedu bývalej českej parlamentnej strany Veci verejné (VV) Víta Bártu zatkla polícia. V piatok o tom informujú miestne médiá, ktoré sa odvolávajú na zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek. Informácie sú však zatiaľ len neoficiálne, keďže polícia ani prokuratúra sa k údajnému zásahu doposiaľ nevyjadrili.

slovakia

left justify in out

Zásah má súvisieť s kauzou okolo voľby bývalého policajného prezidenta Petra Lessyho. Toho Bárta spoločne s vtedajším ministrom vnútra a bývalým novinárom Radekom Johnom presadzovali do funkcie. Lessy sa napokon v roku 2011 policajným šéfom aj stal, celú voľbu však sprevádzali rôzne podozrenia. Bárta v uplynulých predčasných voľbách kandidoval za hnutie Úsvit priamej demokracie pod vedením českého podnikateľa japonského pôvodu Tomia Okamuru, mandát mu však tesne unikol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona