Šéfa Vecí verejných Víta Bártu polícia prepustila, údajne ho obvinili

NETKY.SK • 2 November 2013, 15:00 • 2 min
Šéfa Vecí verejných Víta Bártu polícia prepustila, údajne ho obvinili

PRAHA - Informácií v prípade je ale málo.

slovakia

left justify in out

Česká polícia prepustila v piatok večer predsedu strany Veci verejné (VV) Víta Bártu, ktorého zadržala vo štvrtok spolu s vedúcim analytického odboru protikorupčnej polície Janom Petržílkom. Bárta opustil policajnú stanicu v sprievode advokátov, informoval portál iDNES.cz.

Či je na slobode aj Petržílek, nie je jasné. Podľa informácií iDNES.cz boli obaja obvinení, dôvodom môže byť vynášanie informácií od polície. Bártov advokát to ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. Uviedol iba, že o tom nemôže hovoriť, pretože ide o utajované informácie.

Bárta má podľa Českého rozhlasu vypnutý telefón. Na internete sa objavilo len jeho vyhlásenie, že nemôže nič komentovať, ale ničoho nezákonného sa nedopustil. V nasledujúcich dňoch bude odpočívať.

Bártu sa v noci nedočkali pred jeho pražským domom ani reportéri Mladej fronty DNES.

Informácií v prípade je ale málo. Bártov advokát Oldřich Chudoba ale odmieta špekulácie, že si predseda VV kupoval od polície informácie.

Petržílek, ktorý v minulosti pracoval pre Bezpečnostnú informačnú službu, mal údajne vyniesť odpočúvanie pražského lobistu Romana Janouška a bývalého primátora Pavla Béma, ktoré vlani zverejnila MF DNES. Záznamy potvrdili Janouškov vplyv na fungovanie mesta pod Bémovým vedením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies