Šéfa SOV Antona Siekela zaskočila momentálna podoba dejiska ZOH 2018

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 12:41 • 2 min
Šéfa SOV Antona Siekela zaskočila momentálna podoba dejiska ZOH 2018

Bratislava - Prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Antona Siekela zaskočila momentálna podoba dejiska ZOH 2018. Pjongčang navštívil spoločne s generálnym sekretárom Jozefom Libom počas uplynulej pracovnej cesty po Ázii.

slovakia

left justify in out

V spoločnosti veľvyslanca SR v Kórejskej republike Milana Lajčiaka si prezreli niektoré športoviská aj obidve olympijské dediny. "Bol som trocha zaskočený, čakal som, že priestor bude väčší a lepšie vybudovaný. Pevne verím, že organizátori to pripravia tak, aby v deň otvorenia zimných olympijských hier bolo všetko, ako má byť. Kórejci sú povestní svojou precíznosťou a dokážu plniť termíny. Čo sa dnes javí ako nedostavené, bude dokončené," zhodnotil Siekel.

 

Šéf SOV potvrdil predchádzajúce zvesti zo seminára šéfov misií, že v Pjongčangu panuje veterné počasie. SOV bude teraz mapovať záujem jednotlivých zväzov o otestovanie dejiska.

 

"Pracovná cesta mala urobiť rámec, túto úlohu sme splnili. Je na zväzoch, ako príjmu ponuku, s ktorou prichádzame. Môžeme byť mostíkom a pomôcť pri využití príležitosti na spoluprácu," pokračoval Siekel, na ktorého čakajú premiérové ZOH vo funkcii: "Som zvedavý, ako to prebehne. Najviac sa diskutuje o preprave, keďže Pjongčang je vzdialený od Soulu. Chceli predstaviť svetu tento región a ukázať, že Kórejská republika nie je iba Soul. Mesto neponúka ďalšie možnosti okrem športových aktivít a návštevníci ich budú hľadať, čo môže byť problémom. Usporiadatelia sa s tým musia popasovať."

 

Na pracovnom rokovaní sa zúčastnil tiež slovenský tréner reprezentácie japonských vodných slalomárov Milan Kubáň, ktorého zverenec Takuja Haneda na OH 2016 v Riu získal vôbec prvú ázijskú medailu v tomto odvetví pod piatimi kruhmi. "Športový úspech japonského pretekára sa prejavil v kooperácii krajín. K nám by prišli špecialisti na odvetvia, v ktorých je silné Japonsko, a naopak. Naši džudisti tam chodia priebežne, oslovíme zväzy, o čo by mali záujem," uviedol prezident SOV, ktorý si pochvaľoval priateľskú atmosféru neformálnej časti i potom na neformálnej večeri. JOC sa spoločne s MOV podieľa na príprave finančného balíka pre národné olympijské výbory v období pred OH 2020.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies