Šéfa polície suspenodvali kvôli vyšetrovaniu nezákonného odpočúvania

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:39 • 2 min
Šéfa polície suspenodvali kvôli vyšetrovaniu nezákonného odpočúvania

TIRANA - Šéfa albánskej polície Hakiho Caka dočasne zbavili úradu, zatiaľ čo ho vyšetrujú v súvislosti s nezákonným odpočúvaním. Informovala o tom dnes kancelária albánskeho generálneho prokurátora, citovala ju agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cako je podozrivý zo zneužitia svojich právomocí, uviedli tamojšie médiá. Albánsky súd zároveň v súvislosti s týmto prípadom nariadil po dobu vyšetrovania domácu väzbu ďalším dvom vyššie postaveným úradníkom.

 

Albánska prokuratúra začala s vyšetrovaním tohto prípadu po tom, ako zistila, že polícia používala odpočúvacie zariadenie, ktoré sa do krajiny dostalo bez povolenia. Momentálne tiež preveruje, či sú do prípadu zapletení aj ďalší vyššie postavení úradníci.

 

Caka aj albánskeho ministra vnútra Saimira Tahiriho sa opoziční poslanci na odpočúvanie už pred časom pýtali, pričom obaja muži vtedy tvrdili, že zariadenie do Albánska priniesla talianska polícia a malo slúžiť len pri výcviku policajtov a nie na skutočné odpočúvanie.

 

"Policajný šéf a ďalší dvaja zamestnanci (polície) zákon pri svojej práci ani len na sekundu neporušili, nevykonávali odpočúvanie, ani nič, čo by s ním akokoľvek súviselo," uviedol dnes Tahiri.

 

Líder hlavnej albánskej opozičnej Demokratickej strany Lulzim Basha požiadal albánskeho premiéra Ediho Ramu, aby Tahiriho zbavil funkcie a úradom povolil jeho vyšetrovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies