Šéfa pakinstanskej mediálnej skupiny odsúdili na 26 rokov za rúhačstvo

NETKY.SK • 26 November 2014, 11:33 • 2 min
Šéfa pakinstanskej mediálnej skupiny odsúdili na 26 rokov za rúhačstvo

ISLAMABAD – Najväčšia pakistanská mediálna spoločnosť Geo News sa odvolá proti 26-ročnému trestu väzenia pre jej vlastníka za rúhačstvo.

slovakia

left justify in out

Mira Šakíla ur-Rahmana odsúdil súd v provincii Gilgit-Baltistan v utorok za odvysielanie piesne o svadbe dcéry proroka Mohameda. Ur-Rahman, moderátor a dvaja hostia relácie musia tiež zaplatiť pokutu v sume vyše 16 600 dolárov, odovzdať svoje pasy a vzdať sa svojho majetku. Ide o ďalšie vyostrenie dlhdobejšieho sporu medzi pakistanskou armádou a mediálnou skupinou, podľa ktorej úrady zneužívajú prísne zákony o rúhaní na umlčanie oponentov. Rozsudok pravdepodobne nebude uplatnený, pretože verdikty súdov v regióne Gilgit-Baltistan sa nevzťahujú na zvyšok Pakistanu. Mediálna skupina sa napriek tomu voči rozsudku odvolá na najvyššom súde.

 

Súd vzniesol obvinenia proti Geo News potom, čo jej televízna stanica verejne obvinila vojenskú tajnú službu ISI zo zastrelenia jedného z jej reportérov. Armáda tieto obvinenia poprela. Médiá sú v Pakistane v posledných rokoch stále slobodnejšie, no verejná kritika armády sa netoleruje. Za podobné obvinenia úrady v júni zatvorili Geo News na 15 dní a udelili spoločnosti pokutu vyše 100 000 eur. Stanica sa musela armáde za kritiku ospravedlniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies