Šéfa obchodnej pobočky vyhodili za neprijateľné slová k tragédii v Lotyšsku

NETKY.SK • 29 November 2013, 08:28 • 2 min
Šéfa obchodnej pobočky vyhodili za neprijateľné slová k tragédii v Lotyšsku

RIGA - Litovský maloobchodný reťazec Maxima prepustil vo štvrtok riaditeľa lotyšskej pobočky, ktorý vyvolal rozruch vyhlásením, že za nedávnu tragédiu v Rige necíti zodpovednosť.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters pripomenula, že pri minulotýždňovom zrútení sa strechy supermarketu, ktorý patrí reťazcu Maxima, zahynulo 54 ľudí. Lotyšský premiér Valdis Dombrovskis prevzal politickú zodpovednosť za tragédiu a v stredu rezignoval. Riaditeľ lotyšskej pobočky reťazca Maxima Gintaras Jasinskas povedal, že nevidí dôvod, prečo by mal niekto z firmy rezignovať. "Nech rezignujú tí, ktorí sa cítia byť naozaj zodpovední. Ja sa môžem pozrieť ľuďom do očí," konštatoval Jasinskas pred novinármi.

"Akcionári sa rozhodli prepustiť Gintarasa Jasinskasa z pozície riaditeľa lotyšskej pobočky reťazca Maxima pre jeho neprijateľné vyjadrenie názoru v tomto bolestivom a ťažkom období lotyšského národa," oznámil šéf spoločnosti Maxima Mindaugas Bagdonavičius.

Jasinskasove slová odsúdili aj šéfovia diplomacie Lotyšska a Litvy. Na sociálnych sieťach sa zároveň objavili výzvy na bojkot produktov v obchodoch spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies