Šéfa MOL-u, ktorý vlastní aj Slovnaft hľadá Interpol!

NETKY.SK • 2 Október 2013, 06:25 • 2 min
Šéfa MOL-u, ktorý vlastní aj Slovnaft hľadá Interpol!

BUDAPEŠŤ - Šéfa maďarského ropného koncernu MOL Zsolta Hernádiho hľadá už aj Interpol, napísali dnes chorvátsky denník Jutarnji List a spravodajský server Dnevnik.hr.

slovakia

left justify in out

Podľa maďarského servera Hvg.hu informácie chorvátskych médií potvrdila aj tamojšia polícia.

Hernádi je na červenej listine Interpolu, čo znamená najvyššie varovanie, v rámci ktorého musia členské krajiny Interpolu hľadaného zadržať a vydať krajine, ktorá vydala zatykač. Hvg.hu uviedol, že síce dotknuté krajiny musia preveriť konkrétnu kauzu, je ale celkom nezvyčajné, ak niektorá krajina hľadaného nezadrží. Maďarské orgány činné v trestnom konaní sa medzinárodnému zatykaču nebudú môcť vyhnúť, ak nájdu šéfa MOL-u, budú ho musieť zadržať, zdôraznil server.

Podľa obhajcu Gábora Magyara maďarská strana má právo preveriť, či predmetný trestný čin je trestným činom aj v Maďarsku. Konečný verdikt v otázke vydania hľadanej osoby je v rukách ministra spravodlivosti, čo môže celý proces značne predĺžiť, povedal pre Hvg.hu.

Súd v chorvátskom Záhrebe vydal medzinárodný zatykač 27. septembra. Hernádiho podozrievajú, že podplatil bývalého chorvátskeho premiéra Iva Sanadera v záujme získania vplyvu MOL-u v chorvátskej ropnej spoločnosti INA. Súd sa rozhodol vydať zatykač po tom, čo Hernádi neprišiel 25. septembra do Chorvátska na policajný výsluch. Chorvátska prokuratúra viackrát požiadala Maďarsko o možnosť vypočutia šéfa MOL.

MOL rozhodne poprel, že by komukoľvek zaplatil úplatok za to, aby v chorvátskej ropnej spoločnosti INA získal práva kontroly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies