Šéfa bruselskej polície zranili počas demonštrácie

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 06:33 • 2 min
Šéfa bruselskej polície zranili počas demonštrácie

BRUSEL - Šéf bruselskej polície utrpel zranenia počas utorkových násilností v závere masovej demonštrácie proti úsporným opatreniam vlády, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pierre Vandersmissen utrpel zranenie hlavy po tom, čo výtržníci zaútočili na policajtov kameňmi. Previezli ho do nemocnice a dnes by ho mali prepustiť.

 

Celkovo utrpeli zranenia dvaja policajti a osem demonštrantov. Polícia zadržala desať ľudí. Proti niekoľkým desiatkam výtržníkov zasiahla aj vodnými delami.

 

Demonštráciu v centre Bruselu, na ktorej sa zišlo asi 50.000 až 60.000 ľudí, zvolali odborári na protest proti sociálnej a hospodárskej politike tamojšej stredopravej vlády, ktorá sa podľa nich "zarezáva" hlboko do základov belgického sociálneho štátu.

 

K protestu s heslom "Naše poháre pretiekli" sa pripojili hlavné odborové hnutia v krajine. Demonštrovali proti vládnym opatreniam zameraným na zvýšenie flexibility zamestnancov, posunu veku odchodu do dôchodku a tiež proti znižovaniu platov. Opatrenia vlády premiéra Charlesa Michela totiž podľa odborárov v uplynulých dvoch rokoch stáli priemernú belgickú rodinu približne 100 eur mesačne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies