Šéf základného závodu Volkswagen žiada vyrábať batérie pre elektromobily v Nemecku

NETKY.SK • 16 November 2015, 13:20 • 2 min
Šéf základného závodu Volkswagen žiada vyrábať batérie pre elektromobily v Nemecku

WOLFSBURG - Vzhľadom na zaostávanie nemeckého automobilového priemyslu vo vývoji technológie batérií žiada Volkswagen (VW) zmenu prístupu v krajine k nej.

slovakia

left justify in out

Šéf základného závodu koncernu VW Herbert Diess DPA povedal: "Som presvedčený o tom, že potrebujeme výrobu batérií v Nemecku. Je najdôležitejšou technológiou elektromobility" a pokračoval: "Veľkú časť hodnôt budú v budúcnosti prinášať práve batérie". Šéf značky VW zatiaľ nevidí nijakú koncentrovanú akciu, ktorá by bola správna. Ťažko si predstaviť, že by jeden jediný podnik investoval do vývoja a výroby spaľovacích komôr.

 

Nemeckú hrozí, že sa v tejto oblasti dostane do závislosti od ázijských výrobcov spaľovacích komôr. Daimler, ktorý je v Nemecku jediný aktívny v úseku spaľovacích komôr pre elektromobily, chce ich výrobu zastaviť v saskom Kamenzi do konca roka.

 

Závodné rady automobiliek znovu žiadali, aby sa v krajine vyrábali vlastné spaľovacie komory. V utorok (17.11.) sa stretne spolkový minister hospodárstva Sigmar Gabriel na pracovisku Daimleru v Gagenaue s predsedom jeho závodnej rady a jeho kolegami z VW a Porsche Berndom Osterlohom a Uwem Hückom. Na programe je aj téma elektromobility v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies