Šéf WADA nahneval Šarapovovej právnika

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 17:45 • 2 min
Šéf WADA nahneval Šarapovovej právnika

LONDÝN - Prezident Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Craig Reedie sa na konferencii v Londýne vyjadril k prípadu ruskej tenistky Marie Šarapovovej spôsobom, ktorý popudil jej zástancov vrátane najbližšieho okolia.

slovakia

left justify in out

"Pre mňa je jediným uspokojivým prvkom tejto kauzy, že ona za rok môže zarobiť viac peňazí, ako je rozpočet WADA," citoval Reedieho na twitteri novinár Ben Bloom z The Telegraph.

Znie to síce miernejšie, než pôvodná medializovaná skratkovitá interpretácia ("Som rád, že ju chytili, lebo ona za rok zarába viac peňazí, ako je rozpočet WADA), ale Šarapovovej právnik John Haggerty prostredníctvom verifikovaného konta IMG Tennis na facebooku pocítil potrebu reagovať:

 

"Vyhlásenie, ktoré urobil prezident WADA, je neprofesionálne. Spravodlivosť - z pohľadu WADA či súdu - musí byť nerozlišujúca, a to vrátane neprihliadania na zárobky. Pán Reedie dlhuje ospravedlnenie Marii a všetkým úspešným tenistom, ak nechce dopustiť, aby si verejnosť myslela, že WADA má rozdielne kritériá na hráčov v závislosti od ich renkingového postavenia a príjmov."

Šarapovová 8. júna dostala dištanc na dva roky a okamžite predznamenala, že sa obráti na Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne. Medzičasom to už aj urobila, rozhodnutie avizovali na 18. júl.

 

Držiteľka kariérneho Grand Slamu v marci pri prepuknutí aféry priznala, že z nedbanlivosti nezaregistrovala zmenu smerníc a naďalej užívala liek obsahujúci meldónium, ktoré s platnosťou od 1. januára 2016 pribudlo na zoznam zakázaných látok WADA. Trest Šarapovovej od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) začal plynúť 26. januára 2016 a potrvá do 25. januára 2018 vrátane.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies