Šéf WADA pre dopingový škandál nevylúčil vyšetrovanie ďalších ruských športov

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 14:53 • 2 min
Šéf WADA pre dopingový škandál nevylúčil vyšetrovanie ďalších ruských športov

LAUSANNE - Prezident Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Craig Reedie sa vráti k správe vyšetrovateľov o systematickom krytí užívania zakázaných látok ruskými atlétmi a následne sa rozhodne, či nenariadi prieskum aj v iných odvetviach.

slovakia

left justify in out

Podnet na rozšírenie záberu vzišiel z komisie športovcov WADA. Už na novembrovom zasadnutí v Colorado Springs vyslovila takúto požiadavku jej predsedníčka Beckie Scottová.

 

"Som presvedčená, že mnoho športovcov čaká, aké kroky podnikneme. Stojíme na križovatke. Žiadame vás, aby ste brali do úvahy názor športovcov a chápali športy ako jeden celok," apelovala vtedy kanadská bývalá bežkyňa na lyžiach, olympijská víťazka zo Salt Lake City 2002.

 

Jej prejav sa síce stretol s pozitívnou reakciou 38-člennej nadačnej rady WADA, ale k ďalším konkrétnym krokom neviedol. Reedie vtedy konštatoval, že na rozšírenie vyšetrovania aj do ostatných športov chýbajú fakty zásadnejšieho charakteru. Argumentoval tiež finančnou náročnosťou.


Reedie a Scottová sa znova stretli v pondelok na konferencii WADA a Brit prisľúbil konzultáciu otázky s vyšetrovacím tímom Dicka Pounda, predstaviteľmi športových federácií a ďalšími odborníkmi na boj proti dopingu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies