Šéf VW vyzval na rokovania s USA, firmy chcú mať jasno ohľadom nových opatrení

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 09:40 • 2 min
Šéf VW vyzval na rokovania s USA, firmy chcú mať jasno ohľadom nových opatrení

ŽENEVA - Podniky ako Volkswagen potrebujú mať jasno ohľadom nových opatrení, ktoré plánuje zaviesť americký prezident Donald Trump, aby sa mohli rozhodnúť, ako ďalej pokračovať.

slovakia

left justify in out

Povedal to šéf nemeckej automobilky Matthias Müller v Ženeve pred otvorením 88. ročníka medzinárodného autosalónu.

 

Ako uviedol, obe strany musia začať rokovať, "aby sme v tejto veci mali jasno a firmy ako Volkswagen mohli urobiť zodpovedajúce rozhodnutia". Zároveň dodal, že ak sa USA rozhodli zmeniť svoj predchádzajúci prístup ku globalizácii, v takom prípade "by sme si s Američanmi mali sadnúť za stôl, pozrieť sa na celú situáciu a snažiť sa pochopiť, prečo predchádzajúca stratégia nebola dobrá a aká by tá spoločná budúca mala byť".

 

Trump koncom minulého týždňa oznámil, že tento týždeň plánuje podpísať zavedenie dovozných ciel na oceľ a hliník. V prípade ocele plánujú USA uplatniť clo vo výške 25 % a v prípade hliníka 10 %. Zavedenie ciel obhajujú národnými záujmami, avšak aj napriek tomu, že Pentagon navrhoval uvaliť clá len na vybrané krajiny, Trump je pripravený uplatniť ich na všetkých obchodných partnerov.

 

Európska únia upozornila, že v prípade zavedenia ciel prijme odvetné opatrenia, na čo by mohli doplatiť okrem oceliarov aj americkí farmári či výrobca motoriek Harley Davidson. Trump následne pohrozil, že v takom prípade môže Washington zaviesť daň na autá z Európy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies