Šéf VW Matthias Müller pracuje na novej stratégii koncernu

NETKY.SK • 28 Október 2015, 16:04 • 2 min
Šéf VW Matthias Müller pracuje na novej stratégii koncernu

FRANKFURT NAD MOHANOM - V dôsledku emisného škandálu stanovuje šéf Volkswagenu (VW) Matthias Müller nové priority koncernu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V najbližších mesiacoch sa bude pracovať na novej stratégii pre koncern do roku 2025, uviedol dnes Müller. Podľa jeho slov by mala byť predstavená v polovici budúceho roka.

 

Podstatou novej stratégie by podľa Müllera malo byť zvýšenie dôrazu na nárast kvality na úkor čo najväčšieho počtu predaných áut. "Heslu 'Vyššie, rýchlejšie, ďalej' sa veľa podriadilo, predovšetkým zisková marža," uviedol Müller. Dodal, že nejde o to predať o 100.000 viac alebo menej vozidiel v porovnaní s nejakým konkurentom.

 

Volkswagen už dlhší čas bojuje s Toyotou o post najväčšej svetovej automobilky z hľadiska predaja. Šéf VW potvrdil, že chce škandál týkajúci sa manipulácie s emisiami dôsledne vyšetriť a zmeniť štruktúru rovnako ako kultúru koncernu. "Musíme zistiť pravdu a poučiť sa z nej."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies