Šéf vatikánskej banky chce očistiť meno inštitúcie

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 16:19 • 2 min
Šéf vatikánskej banky chce očistiť meno inštitúcie

VATIKÁN - Hlavnou prioritou nového šéfa vatikánskeho Inštitútu pre náboženské spisy, známeho najmä pod prezývkou "vatikánska banka", je očistiť meno inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Ernst von Freyberg to povedal v piatkovom v rozhovore pre vatikánsku oficiálnu rozhlasovú stanicu. Na tento účel si už najal aj konzultačnú firmu z New Yorku, ktorá sa špecializuje na opatrenia proti praniu špinavých peňazí. Inštitút bude mať odteraz aj expertov na komunikáciu s verejnosťou.

Freyberga vymenoval tesne pred svojím odstúpením ešte pápež Benedikt XVI. Na čele vatikánskej banky stál predtým Ettore Gotti Tedeschi pochádzajúci z Talianska. Pôsobil tam od roku 2009, až kým ho koncom mája uplynulého roka správna rada neodvolala. Dôvodom bol údajne jeho dlhoročný spor so šéfom vatikánskej diplomacie Tarcisiom Bertonem. Ten sa často spomína v tajných dokumentoch, ktoré unikli z archívov Svätej stolice. Verejnosti ich poskytol komorník pápeža Benedikta XVI., ktorého v tejto súvislosti odsúdili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies