Šéf Váhostavu Moravčík mal zastupovať schránkovú firmu Lomark

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 15:56 • 2 min
Šéf Váhostavu Moravčík mal zastupovať schránkovú firmu Lomark

BRATISLAVA - Súčasný riaditeľ spoločnosti Váhostav-SK Marián Moravčík mal zastupovať aj schránkovú firmu Lomark, ktorej stavebná spoločnosť dlhuje peniaze. Tvrdí to Peter Kunder z Aliancie Fair-play na svojom blogu na stránke Denníka N. Odvoláva sa na dôkazy, ktoré aliancia získala.

slovakia

left justify in out

"Sú závažné i preto, že Lomark by mal konať ako vymáhač dlhov i dlžník zároveň," uviedol Kunder. Firma Lomark bola zvolená do výboru veriteľov spoločnosti, kam ju odhlasovali ostatní veritelia ako svojho zástupcu. A nie ako zástupcu firmy, ktorá im naopak dlží peniaze.

 

Aliancia Fair-play má podľa Kundera k dispozícii generálne plnomocenstvo z konca roku 2010, v ktorom firma Lomark splnomocňuje Moravčíka v podstate na všetko. Za slovami, že Moravčík "je oprávnený najmä, nie však výlučne" nasleduje ilustračný dvojstranový výpočet právomocí. Uvádza sa v ňom neobmedzené disponovanie s hnuteľným a nehnuteľným majetkom, obchodné vedenie, zastupovanie v rôznych konaniach, právomoc prijímať a prepúšťať zamestnancov, či podávať v mene spoločnosti návrhy za zmeny v obchodnom registri.

 

"Aj keď Moravčík formálne nebol konateľom firmy, prakticky mal všetky jeho právomoci," dodal Kunder. Generálne plnomocenstvo bolo pritom podľa neho udelené na dobu neurčitú. "Vôbec teda nie je absurdné pýtať sa, či Marián Moravčík nekoná za spoločnosť Lomark aj v súčasnosti," podčiarkol. Moravčík podľa neho plnomocenstvo prijal a preukázateľne ho aj využíval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies