Šéf ÚPN Krajňák žaluje vlastnú inštitúciu

NETKY.SK • 27 Október 2014, 10:07 • 2 min
Šéf ÚPN Krajňák žaluje vlastnú inštitúciu

BRATISLAVA - Šéf Ústavu pamäti národa zažaloval vlastnú inštitúciu, píše v názve článku denník SME. Predseda Správnej rady Ondrej Krajňák nemá podporu ostatných členov.

slovakia

left justify in out

Rieši to žalobami. Konkrétne podal dve žaloby proti vlastnej inštitúcii. Hovorca ústavu Tibor Ujlacký to potvrdil: "ÚPN vedie dva súdne spory, ktoré sa týkajú zákonnosti jeho interných predpisov." Na Okresnom súde Bratislava I. potvrdili, že žalobcom je v oboch prípadoch Krajňák.

 

Spisy podľa hovorcu Erika Tomusa pridelili zákonným sudcom, ktorí po ich preštudovaní rozhodnú o ďalšom postupe. Spor sa dostal na verejnosť už pred rokom, keď Krajňák odmietol otvoriť zasadnutie Správnej rady a z rokovania odišiel.

 

Rada pod vedením podpredsedníčky Andrey Kluknavskej uznesením vyjadrila nespokojnosť nad tým, že Krajňák sa obštrukciami snaží znefunkčniť chod ústavu.

 

Zmenou rokovacieho poriadku sa potom rada pokúsila Krajňáka obrať o časť kompetencií v personálnych otázkach, uzatvára denník. Informácie sú uverejnené na druhej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona