Šéf ÚLK Kozák po postupe: I hráči z Fortuna ligy sú pre repre prínosom

NETKY.SK • 14 Október 2015, 11:43 • 2 min
Šéf ÚLK Kozák po postupe: I hráči z Fortuna ligy sú pre repre prínosom

BRATISLAVA - Historický zápas slovenských futbalistov v Luxembursku si nemohol nechať ujsť ani prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák. Šéfa ÚLK teší fakt, že vo výbere trénera Jána Kozáka, ktorý si vybojoval prvú účasť na EURO v ére samostatnosti majú pevné miesto aj hráči Fortuna ligy. Prezident riadiaceho orgánu dvoch najvyšších futbalových súťaží v SR tiež vyjadril presvedčenie, že Slováci sa na finálovom turnaji nestratia a môžu tam dosiahnuť dobrý výsledok.

slovakia

left justify in out

Slováci v Luxemburgu viedli už 3:0, húževnatí domáci ale dokázali duel zdramatizovať. "Paradoxne som nebol nejako nervózny aj za stavu 3:2. Vedel som, že ten zápas máme pod kontrolou a chlapcom som veril. Teším sa z toho, že sa prepisuje história a Slovensko je prvýkrát, a aj za účasti fortunaligových hráčov, na majstrovstvách Európy vo Francúzsku," povedal krátko pred odletom Slovákov z Luxemburgu do Bratislavy v rozhovore pre TASR Ivan Kozák.

 

V nominácii kouča Kozáka na dva predposledné súboje v Španielsku (0:2) a s Ukrajinou (0:0) bolo až šesť zástupcov Fortuna ligy (FL) - Ján Mucha, Kornel Saláta a Róbert Vittek zo Slovana Bratislava), Ľubomír Michalík z DAC Dunajská Streda, Viktor Pečovský z MŠK Žilina a Martin Jakubko z MFK Ružomberok. V tíme na posledné stretnutia s Bieloruskom a v Luxembursku zostali štyria, keď vypadli Michalík a Vittek. V Luxembursku nastúpil v základe štítový stredopoliar Viktor Pečovský, ktorého Kozák často označuje za mimoriadne spoľahlivý a dôležitý článok hry národného tímu, do hry ako striedajúci hráč prišiel aj Martin Jakubko. Veľa ľudí na Slovensku najvyššiu súťaž zaznáva a kritizuje z mnohých dôvodov. Podľa I. Kozáka ale minimálne počet a i funkcia hráčov z ligy v ekipe kouča J. Kozáka sú dôkazom, že FL má kvalitu. "Je to veľký posun a my sa z toho tešíme. Svedčí to o tom, že Fortuna liga má svoju kvalitu. Hráči, ktorí hrajú a behajú po slovenských trávnikoch, tak donesú kvalitu aj do reprezentáciu a sú prínosom aj na medzinárodnej úrovni. To je veľmi podstatné. A aj pre divákov je dobré, že môžu takýchto hráčov vidieť každý týždeň na vlastné oči," uviedol prvý muž ÚLK.

 

Ten je tiež presvedčený, že fortunaligoví futbalisti si zahrajú aj na EURO 2016 vo Francúzsku: "Je to samozrejme na trénerovi. Ale určite sa títo chlapci budú chcieť v tíme udržať, pretože byť na majstrovstvách Európy nie je každodenná záležitosť. Verím, že budú na sebe pracovať a ešte ich výkonnosť posunú dopredu. Verím, že k nim sa ešte môžu pridať aj ďalší hráči z ligy, ktorí by mohli ísť na šampionát."

 

I. Kozák si hodlá šampionát o rok užiť a verí v dobrý slovenský výsledok: "Budem sa tešiť na každý zápas, lebo to bude sviatok nielen pre hráčov, ale aj pre všetkých fanúšikov slovenského futbalu. Verím, že tam nesklameme a odvedieme tam dobrú reprezentáciu Slovenska," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona