Šéf UFC Dana White: Trénujete ako v praveku!

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 11:41 • 2 min
Šéf UFC Dana White: Trénujete ako v praveku!

LAS VEGAS - V poslednom čase sa muselo zrušiť, preložiť alebo hľadať náhradníkov vo veľa zápasov v UFC. Viacero z nich hlavne kvôli zraneniam zápasníkov.

slovakia

left justify in out

Zranenia sa objavujú tak často, že sa nad tým pozastavil aj sám najvyšší muž v UFC, prezident Dana White. Podľa jeho slov je najväčší problém v tímoch, kde sa bojovníci pripravujú. Väčšina z nich používa zastarané metódy z "praveku" povedal. Čoho dôsledkom sú neustále zranenia.

 

Dávnejšie v časoch PRIDU, bol nie jeden tím preslávení už-už brutálnymi tréningami, ktoré boli nesmierne účinné a efektívne pre bojovníkov ktorý chceli víťaziť. Podľa White-a treba  s týmito metódami skončiť.

 

White otvorene kritizoval American Kickboxing Academy (AKA). Kritiku dostávali hlavne kvôli, držiteľovi titulu v ťažkej váhe Cainovi Valasquezovi, ktorý je neustále zranený. Posledný zápas mal v októbri 2013 na gala UFC 166, odvtedy musel viac krát zrušiť obhajobu kvôli zraneniu.

 

"Je zopár tímov ktoré sa jednoducho nevedia pohnúť z doby kamennej, Jedna z nich je aj AKA. U nich trénuje aj náš šampión v ťažkej váhe, ktorý je stále zranený. Títo chalani trénujú každý deň, ako keby išli do vojny" povedal prezident UFC.

 

Vyjadril sa ešte k tomu, že by v budúcnosti radi spolupracovali s bojovníkmi ohľadom bezpečnejšieho tréningu. Majú v pláne aj akýsi komplex pre rehabilitáciu v Las Vegas, kde má organizácia svoje sídlo.

 

"Už sa na tom pracuje, aby sme tieto problémy čo najskôr vyriešili.  Staviame jeden nový komplex pre rehabilitáciu a liečebné terapie. V júni sa začne výstavba, a budúci rok v júni bude všetko hotové. Odteraz keď bude niektorý z nich zranený, tak sa to bude riešiť všetko  priamo tam pod dohľadom najlepších špecialistov. Budeme sa im snažiť pomôcť aj ohľadom tréningu aby ich metódy boli čo najúčinnejšie a hlavne  bez rizika zranenia. Chceli by sme sa im venovať trocha viacej, kontrolovať to čo je doposiaľ nekontrolovateľné" dodal Dana White.

 

Zaujímavý nápad, dúfajme, že sa to podarí zrealizovať a, že sa nejedná iba o marketingový ťah aby zarábali aj na zraneniach bojovníkoch, aby sa im vrátili prípadné straty zo zrušených zápasov. No jedno je isté ak to vyjde  tak to bude najlepšie pre nás divákov, a hlavne pre samotných bojovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies