Šéf Tiposu Kriška odstúpil kvôli nákupom na firemnú kartu

NETKY.SK • 12 November 2014, 15:50 • 2 min
Šéf Tiposu Kriška odstúpil kvôli nákupom na firemnú kartu

BRATISLAVA - Po rozhovore ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD) a predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Tiposu Ladislava Krišku, tento ponúkol svoju rezignáciu na funkcie v národnej lotériovej spoločnosti. Kažimír jeho rezignáciu prijal. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva financií (MF) SR.

slovakia

left justify in out

 "Pán Kriška vyvodil zo situácie osobnú zodpovednosť a ponúkol svoju rezignáciu, ktorú som prijal," povedal v tejto súvislosti Kažimír. Išlo o reakciu na dnešné informácie denníka SME, že Kriška platil súkromný nákup v luxusnom obchode v Prahe kreditnou kartou Tiposu.
      

"SME má k dispozícii dokument, podľa ktorého 4. októbra 2014 tento nominant strany Smer-SD zaplatil platobnou kartou napísanou na Tipos v platobnom termináli s názvom "Baldinini - Široká" v centre Prahy 4847,70 eura. Kriška v októbri zaplatil firemnou kreditkou ešte 85,87 eura v platobnom termináli pražského hotela InterContinental, ktorý je na vedľajšej ulici ako Baldinini."
      

Kriška v následnej reakcii označil články denníka SME za tendenčné. "Čo je najdôležitejšie, neporušil som žiadny zákon ani interný predpis spoločnosti Tipos. Ale keďže chcem chrániť dobré meno značky Tipos a nechcem ju vystavovať ďalšiemu mediálnemu tlaku, tak som ponúkol svoju rezignáciu ministrovi financií, ktorý ju prijal," napísal vo svojom stanovisku pre médiá.
      

Podľa neho v tomto prípade nedošlo a nemohlo dôjsť k žiadnemu finančnému poškodeniu lotériovej spoločnosti. "Transakcia nebola utajovaná, bola transparentne zaevidovaná a v riadnom čase a v súlade s predpismi vyrovnaná, vyúčtovaná," dodal Kriška s tým, že firmu odovzdáva v historicky najlepšej kondícii z hľadiska počtu hráčov, výšky výnosov aj odvodov pre akcionára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies