Šéf tímu USA pochválil Vonnovú: Štart v Soči by bol rizikom

NETKY.SK • 9 Január 2014, 09:50 • 2 min
Šéf tímu USA pochválil Vonnovú: Štart v Soči by bol rizikom

ALETENMARKT-ZAUCHENSEE - Hlavný tréner alpských lyžiarok USA Alex Hödlmoser pochválil Lindsey Vonnovú za jej rozhodnutie neštartovať na ZOH 2014 v Soči. Američanka musí oželieť účasť na olympiáde pre problémy s pravým kolenom.

slovakia

left justify in out

"Bolo to veľmi ťažké, no správne rozhodnutie, ktoré si zaslúži uznanie. Ak by Lindsey štartovala v Soči, bolo by to príliš riskantné, mohlo by prísť k ďalšiemu zraneniu," povedal Hödlmoser pre agentúru AP.

Vonnová si vlani vo februári na MS roztrhla krížne väzy v pravom kolene. Štvornásobná držiteľka veľkého glóbusu SP utrpela zranenie počas super-G a mala stihnúť štart novej sezóny. To sa jej síce úplne nepodarilo, ale na začiatku decembra sa do kolotoča SP vrátila.

Do Vianoc absolvovala štyri súťaže bez výraznejšieho výsledku, ktorým pre lyžiarku jej parametrov nebolo ani jedno piate miesto. Medzitým si počas tréningu v Copper Mountain opätovne natrhla väzy v kolene, ktoré si s bolestivou grimasou držala týždeň predtým po nedokončenom zjazde vo Val d'Isere.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies