Šéf thajskej armády sa stretne s lídrami konkurenčných strán

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 10:44 • 2 min
Šéf thajskej armády sa stretne s lídrami konkurenčných strán

BANGKOK - Šéf thajskej armády, generál Prayuth Chan-ocha sa v stredu stretne s lídrami konkurenčných politických skupín a strán, členmi volebnej komisie a senátormi s cieľom nájsť cestu na ukončenie politickej krízy v krajine. Informoval o tom hovorca ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

"Generál Prayuth zvolal stretnutie so všetkými stranami, aby prerokoval spôsob ukončenia krízy," uviedol hovorca Winthai Suvaree. Rokovania by sa mali začať o 08:30 SELČ. Uskutočnia sa deň len po tom, čo armáda v utorok pred úsvitom vyhlásila výnimočný stav a nasadila vojakov do centra Bangkoku. Tento krok je podľa nej zameraný na stabilizovanie krajiny po šiestich mesiacoch turbulentných politických nepokojov. Ozbrojené sily však trvajú na tom, že nepripravujú puč.

 

Thajský ústavný súd nedávno rozhodol, že expremiérka Jingluck Šinavatrová porušila ústavu a už viac preto nemôže zastávať svoju funkciu. Podľa súdu sa bývalá premiérka dopustila zneužitia svojich právomocí. Verdikt a vymenovanie Nivatthamronga Boonsongphaisana z vládnej strany za dočasného premiéra ešte viac vystupňoval napätie v politicky hlboko rozdelenej krajine. Opozícia a demonštranti vládu obviňujú z rozsiahlej korupcie. Nové voľby sa majú konať 20. júla, pre nepokojnú situáciu ich uskutočnenie však nie je isté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona