Šéf taxislužby Uber Travis Kalanick po tlaku investorov odstúpil z funkcie

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 11:41 • 2 min
Šéf taxislužby Uber Travis Kalanick po tlaku investorov odstúpil z funkcie

DETROIT - Spoluzakladateľ a šéf amerického prevádzkovateľa alternatívnej taxislužby Uber Travis Kalanick odstúpil po rastúcom tlaku investorov z funkcie.

slovakia

left justify in out

Jeho odchod dnes potvrdila správna rada spoločnosti, pričom uviedla, že Kalanick potrebuje určitý čas na to, aby zvládol situáciu po smrti svojej matky, ktorá zahynula pri nehode lode, a "zároveň to vytvára pre Uber priestor v plnej miere využiť príležitosť, ktorú poskytuje nová kapitola v jeho histórii".

 

Podľa samotného 40-ročného spoluzakladateľa Uberu jeho rezignácia "pomôže firme vrátiť sa k rozvoju, než aby ju ovplyvňovali ďalšie boje," čím jednoznačne narážal na tlak investorov, aby sa z funkcie stiahol. Ako uviedol vo vyhlásení, ktoré ako prvý zverejnil denník The New York Times, "Uber bol u neho vždy na prvom mieste a v tomto citlivom období v jeho osobnom živote preto akceptoval požiadavku investorov, aby z pozície výkonného riaditeľa odstúpil".

 

Po ôsmich rokoch fenomenálneho rastu zaznamenal Uber niekoľko udalostí, ktoré poškodili reputáciu firmy a znervóznili investorov. Spoločnosť sa dostala do nepriaznivého svetla po obvinení jednej z bývalých zamestnankýň zo sexuálneho obťažovania či po obvineniach firmy Waymo z priemyselnej špionáže.

 

Kalanickovu pozíciu negatívne ovplyvnili aj konflikty so zamestnancami. Kľúčoví investori ako First Round Capital, Lowercase Capital, Menlo Ventures a Fidelity Investments preto vyzvali Kalanicka, aby odstúpil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies