Šéf talianskeho UniCreditu Ghizzoni bol nútený vzdať sa funkcie

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 11:26 • 2 min
Šéf talianskeho UniCreditu Ghizzoni bol nútený vzdať sa funkcie

MILÁNO – Frederico Ghizzoni, ktorý opúšťa funkciu šéfa talianskej a európskej veľkobanky UniCredit, vyjadril v rozhovore pre milánsky nedeľník (29. 5.) Corriere della Sera presvedčenie, že banka znovu začne rásť a nemusí sa stále venovať len reštrukturalizácii. Informuje o tom portál Die Presse.

slovakia

left justify in out

„Urobilo sa veľa. Teraz sa fáza reštrukturalizácie a nového organizačného usporiadania chýli ku koncu,“ konštatoval.

 

Odchod Ghizzoniho z funkcie je výsledkom nátlaku. Bankár pracoval pre ústav 36 rokov, ale jeho odchod z nej je nevyhnutný v záujme UniCreditu. „Keď chýba čosi z chémie potrebnej na ďalšiu spoluprácu, potom je lepšie nepokračovať... Postupovať ďalej sa dá len v prípade, ak o ňu majú záujem všetci. Sám a za každú cenu nikdy nebudem pokračovať,“ zaznelo v rozhovore. Ghizzoni, teraz 60-ročný, viedol ústav posledných šesť rokov.

 

Podielnici prejavovali nespokojnosť s hodnotou akcií UniCreditu. Bol problém s kapitálovým krytím jeho činnosti. Nízka bola výnosnosť podnikania.

 

Svoju rezignáciu na funkciu Ghizzoni oznámil 24. mája. Správna rada bude voliť jeho nástupcu 9. júna. V banke vytvorili komisiu, ktorej úlohou bude nájsť nového šéfa pre UniCredit. Bankár uviedol, že dostal viaceré ponuky na nové miesto, niektoré prišili aj zo zahraničia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies