Šéf Takaty si musí utiahnuť opasok, pre problémy s airbagmi mu znížia plat

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 13:43 • 2 min
Šéf Takaty si musí utiahnuť opasok, pre problémy s airbagmi mu znížia plat

TOKIO - Prezident a generálny riaditeľ japonskej firmy Takata, Šigehisa Takada, bude mať v nasledujúcich 12 mesiacoch o 30 % nižší plat.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je škandál s chybnými airbagmi a náklady na zvolávanie áut do servisov po celom svete. Rozhodli o tom akcionári na výročnom zasadaní, na ktorom šéf firmy naznačil, že je eventuálne ochotný odstúpiť zo svojho postu. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

 

Spoločnosť Takata na svojej internetovej stráne uviedla, že nové zníženie platu šéfa firmy, ktoré nadobúda platnosť už tento mesiac, je ešte výraznejšie ako 25-% redukcia v predchádzajúcich 12 mesiacoch. Aj ostatní členovia predstavenstva budú mať mzdy zredukované o 20 % a nedostanú odmeny za predchádzajúci finančný rok, ktorý sa skončil 31. marca 2016.

Japonská spoločnosť Takata sa dostala do centra pozornosti svetovej verejnosti pre problémy jej airbagov.

 

V dôsledku výrobnej chyby môžu totiž vyvíjače tlaku v airbagoch firmy Takata vybuchnúť a pritom sa do priestoru auta vymrštia úlomky kovov a plastov, čo môže mať fatálne dôsledky pre posádku vozidla.

 

Chybné airbagy už na celom svete usmrtili 15 ľudí. Šéf firmy Takada po zverejnení správy o ďalšej, v poradí 15. obeti, naznačil, že je ochotný odstúpiť, ihneď ako firma nájde spôsob, ako prekonať krízu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies