Šéf SZC Privara verí, že Slovensko získa medailu na MS

NETKY.SK • 10 August 2015, 15:25 • 2 min
Šéf SZC Privara verí, že Slovensko získa medailu na MS

BRATISLAVA - Prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara považuje zlato Erika Bašku na majstrovstvách Európy v cestnej cyklistike v kategórii do 23 rokov za veľký úspech, ktorý ho však vôbec neprekvapil.

slovakia

left justify in out

"Ostatné dve sezóny totiž Erik dosahuje vynikajúce výsledky, aj keď sa mu na významnom podujatí doteraz nepodarilo zvíťaziť. Je to super úspech pre celú slovenskú cyklistiku. Dúfam, že to nie je posledný dobrý tohtosezónny výsledok, pretože v septembri nás čakajú majstrovstvá sveta v americkom Richmonde. Snáď aj zo svetového šampionátu prinesieme medailu," povedal Privara, podľa ktorého v kalendárnom roku 2015 patrí Erik Baška v národnom hodnotení na druhé miesto za Petra Sagana, pokiaľ ide o hodnotu výkonov.


Mladý slovenský cyklista môže v kategórii jazdcov do 23 rokov štartovať ešte aj o rok, no pomaly si už bude musieť zvykať na elitnú skladbu pelotónu a súperov. "Verím, že už v roku 2016 sa predstaví v tíme Pro Tour a bude tam zbierať skúsenosti. Čaká ho prechod do kategórie elite, ktorý je vždy ťažký. Erik by sa chcel zamerať na klasiky, ktoré mávajú cez 200 kilometrov. Je tam iné tempo i taktika," doplnil Privara.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies