Hantuchová: Čakám, že Dominika znova zahrá dobre

NETKY.SK • 22 Január 2014, 09:45 • 2 min
Hantuchová: Čakám, že Dominika znova zahrá dobre

BRATISLAVA - Ohlasy osobností na stredajšie víťazstvo slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej 6:3, 6:0 nad Rumunkou Simonou Halepovou vo štvrťfinále dvojhry žien na grandslamových Australian Open v Melbourne:

slovakia

left justify in out

Tibor Macko (prezident Slovenského tenisového zväzu): "Dominika podala skutočne výborný, takticky disciplinovaný a sebavedomý výkon. Bolo zážitkom sledovať ho a vnímať jej radosť z tenisu. Zaslúži si absolútne superlatívy. Halepovú suverénne zlomila už na začiatku oboch setov. Gratulujem celému tímu, ktorý nepochybne má podiel na jej pohode. Azda s takouto radosťou a sebavedomím nastúpi aj na najbližší zápas. Dúfam, že jej to vydrží aj proti Radwanskej. Už teraz si však zaslúži maximálne uznanie. Keď je niekto v semifinále, tak už môže vyhrať nad každým. Proti Poľke, ktorá hrá veľmi variabilne a z tenisu toho naozaj veľa vie, to však vždy je veľmi ťažké. Taký výkon, aký dnes predviedla proti Azarenkovej, som od nej asi ešte nevidel. Dominika musí rozohrať svoj aktívny štýl, pri ktorom sa dostáva do dvorca a diriguje. Pochopiteľne, že prídu aj chyby, nesmie sa nimi nechať deprimovať. Myslím si, že na to má." 

Igor Moška (generálny sekretár STZ): "Dominika predviedla vynikajúci výkon - dá sa povedať, že bol takmer bezchybný. Takmer počas celého zápasu výborne servovala, mala skvelý bekhend popri čiare, ale najmä úžasnú vieru vo víťazstvo a vlastné sily. Keď sa to všetko skĺbilo, ani taká talentovaná a kvalitná hráčka, akou je Halepová, nemala šancu. Samozrejme, že je to veľký prísľub aj pred semifinále a zároveň skvelá pozvánka pre fanúšikov na februárový bratislavský fedcupový zápas proti Nemkám." 

Radka Zrubáková (členka Siene slávy STZ): "Zápas som nesledovala a musím priznať, že som bola prekvapená, keď som ráno videla ten výsledok. Predpokladala som, že to pre Dominiku bude oveľa ťažšie. Už to však zjavne nie je náhoda, akou môže byť jeden dobrý výsledok. Keď ich je takýchto viac, musí ísť o super formu. Semifinálová súperka Radwanská je veľmi prefíkaná hráčka. Bude záležať najmä na Dominike. Azda teraz nepríde nejaký jej slabší deň. Poľka totiž nemáva priveľké výkyvy."

Martina Navrátilová: "Gratulujem Cibulkovej a Radwanskej k víťazstvám. Obe predviedli skvelý tenis, Aga dnes kúzlila." 

Brad Gilbert: "Myslel som si, že ten zápas bude veľmi tesný. Nečakal som, že Cibulková rozseká Halepovú na triesky. Pri svojom vzraste disponuje úžasnou silou. Na Australian Open má perfektnú bilanciu 10:0 v zápasoch, v ktorých získala prvý set." 

Daniela Hantuchová (v blogu pre The Age): "Moja krajanka Dominika Cibulková má fantastický turnaj a očakávam, že aj v semifinále proti Agnieszke Radwanskej zahrá dobre. Situácia vo dvojhre žien je teraz veľmi otvorená a bude záležať na správnom zvládnutí detailov na kurte aj mimo neho."

Dominik Hrbatý:"Gratulujem Dominike k vynikajúcemu výsledku. Už teraz je najkomplexnejší tenista v histórii samostatného Slovenska a myslím si, že ďalším zápasom sa môže stať najlepším tenistom v histórii samostatného Slovenska. Domča, pomeeee!!!!"

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies