Šéf srbskej diplomacie varoval pred prijatím Kosova do UNESCO

NETKY.SK • 17 August 2015, 08:20 • 2 min
Šéf srbskej diplomacie varoval pred prijatím Kosova do UNESCO

BELEHRAD - Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) by nemala otvárať Pandorinu skrinku prijatím Kosova za svojho člena, uviedol srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič. Informovala o tom v nedeľu agentúra Tanjug.

slovakia

left justify in out

"Ak teraz vstúpi Kosovo, nabudúce to bude nejaký iný región, ktorý nie je uznaný Organizáciou Spojených národov. Preto je dôležité, aby UNESCO neotváralo Pandorinu skrinku. Pokiaľ ide o nás, nič nás už neprekvapí. Nebolo by to po prvý raz, čo by bolo porušené medzinárodné právo a zákonnosť," konštatoval šéf srbskej diplomacie a zdôraznil, že Belehrad urobí všetko pre to, aby k tomu nedošlo.

 

Ešte predtým Dačič informoval, že keď Kosovo so svojou žiadosťou o členstvo v kultúrnej organizácii neuspelo v OSN, poslalo ju priamo do UNESCO. Konečné rozhodnutie v tejto veci by malo padnúť v novembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona