Šéf španielskeho OV by rád videl Nadala ako vlajkonosiča v Riu

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 18:44 • 2 min
Šéf španielskeho OV by rád videl Nadala ako vlajkonosiča v Riu

MADRID - Prezident Španielskeho olympijského výboru (COE) Alejandro Blanco by rád videl tenistu Rafaela Nadala 5. augusta ako vlajkonosiča na slávnostnom otvorení OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Voľbu neskôr vykoná grémium funkcionárov, Blanco však zastáva myšlienku, že niekdajší líder svetového rebríčka si takúto poctu zaslúži a bolo by to aj symbolické vyjadrenie podpory po nedávnych opätovných obvineniach 29-ročného Malorčana z dopingových praktík.

 

Nadal už avizoval, že francúzsku exministerku zdravia, mládeže a športu Roselyne Bachelotovú zažaluje pre nepodložené verejné tvrdenia. Štrnásťnásobný grandslamový šampión triumfoval vo dvojhre na olympijských hrách 2008 v Pekingu, v Londýne 2012 absentoval zo zdravotných dôvodov.

Blanco zároveň uznal, že Španielsko má v príslušnej oblasti zlú reputáciu, a vyzval k splneniu požiadaviek Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Patovú situáciu spôsobil fakt, že v krajine po minuloročných voľbách stále nemajú zostavenú novú vládu.

 

Španielsko pritom patrí medzi štáty, v ktorých antidopingová legislatíva podlieha schvaľovaniu na politickej úrovni, nie športovej. Národná antidopingová agentúra AEPSAD vyslovila nádej, že WADA to zohľadní pri stanovovaní konzekvencií po tom, ako 19. marca označila Španielsko za nespôsobilé v predmetnej sfére.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona