Šéf SOV rokoval v Južnej Kórei o užšej spolupráci s veľkými firmami

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 15:34 • 2 min
Šéf SOV rokoval v Južnej Kórei o užšej spolupráci s veľkými firmami

Bratislava/Soul – Slovenský olympijský výbor (SOV) intenzívne pokračuje v prípravách na zimné olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu. Z tohto dôvodu bol v uplynulých dňoch v Južnej Kórei aj prezident SOV Anton Siekel. V metropole Soul rokoval o užšej spolupráci s dvoma veľkými kórejskými firmami, ktoré patria na Slovensku k jedným z vôbec najväčších zamestnávateľov.

slovakia

left justify in out

"Využili sme túto príležitosť na to, aby sme jednak mohli spresniť niektoré detaily s našou ambasádou a zároveň rokovať s veľkými sponzormi a zamestnávateľmi na Slovensku a otvorili tému užšej spolupráce v oblasti športu a podpory olympionikov ale aj všeobecne Slovenského olympijského výboru," priblížil  zámery pracovnej cesty Siekel.

 

Prezident SOV cestoval spoločne s delegáciou predsedu NR SR Andreja Danka, s ktorou absolvoval rokovania s poprednými predstaviteľmi spoločností Samsung a Kia Motors Corporation.

 

"Venovali sme najviac času práve diskusiám o tom, akým spôsobom budeme riešiť logistiku. Otvorili sme tému Slovenského domu, máme nejaké už reálne adresy," opísal priebeh oboch týchto stretnutí Siekel, ktorý ich zároveň vyhodnotil ako veľmi užitočné.

 

"Jednými z najväčších zamestnávateľov (na Slovensku) sú Samsung a KIA, sú to kórejské firmy a ja by som bol veľmi rád, keby sa stali aktívnymi členmi Slovenského olympijského výboru v oblasti marketingu a sponzoringu," uviedol Siekel. 

 

Svoje pocity z pracovnej cesty prezident SOV opísal ako veľmi dobré. Dodal, že hneď po návrate na Slovensko bude SOV ďalej komunikovať s NR SR. To, o čom sa rozprával s manažmentom oboch kórejských spoločností, sa bude zároveň snažiť preniesť aj do komunikácie so zástupcami týchto spoločností na Slovensku.

 

"Čo najskôr sa budeme chcieť stretnúť a hovoriť o tom, akým spôsobom by vedeli podporiť nielen olympijský výbor a olympionikov, ale všeobecne šport mládeže, šport na školách. Máme pripravené olympijské programy, takže agendy bude veľmi veľa," dodal na záver Anton Siekel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona