Šéf Slobodnej strany Rakúska žiada zrušenie sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 11 August 2014, 08:10 • 2 min
Šéf Slobodnej strany Rakúska žiada zrušenie sankcií voči Rusku

VIEDEŇ - Európska únia by mala okamžite zrušiť sankcie proti Rusku a ponúknuť diplomatické riešenie existujúcich sporov, vyhlásil predseda opozičnej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinz-Christian Strache.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra APA.
      

"Len za dva dni sankcie poškodili naše poľnohospodárstvo. Panujú obavy, ako minimalizovať dôsledky. Namiesto toho, aby pozvali Rusko k dialógu, zavádzajú sankcie, ktoré ťahajú poľnohospodárstvo do priepasti," povedal Strache.
      

Jediné východisko vidí v okamžitom zrušení sankcií a návrate k diplomatickým prostriedkom. "Metódy studenej vojny pri urovnávaní sporov sú v 21. storočí neprijateľné," povedal šéf FPÖ a varoval pred nezvratnými dôsledkami.
      

Podľa agentúry ITAR-TASS Strache taktiež kritizoval ukrajinské orgány za úmysel zastaviť tranzit ruského plynu do strednej Európy. Označil to za "urážku spojencov a vysmievanie sa EÚ". Vyzval Európsku komisiu a rakúsku vládu, aby dala "jasnú odpoveď" na aktuálnu situáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies