Šéf Siemensu odmieta špekulácie o divízii zdravotníckej techniky

NETKY.SK • 15 November 2014, 15:46 • 2 min
Šéf Siemensu odmieta špekulácie o divízii zdravotníckej techniky

MNÍCHOV - Predseda správnej rady Siemensu Joe Kaeser odmietol špekulácie o budúcnosti výroby zdravotníckej techniky v koncerne.

slovakia

left justify in out

DPA sa odvoláva na jeho vyjadrenie pre dnešné vydanie mníchovského denníka Süddeutsche Zeitung. Uviedol, že zdravotnícka technika je a v dohľadnom čase zostane dôležitou súčasťou Siemensu. Odmietol špekulácie o tom, že sektor by mal byť z koncernu vyčlenený, ponúknutý na predaj, a aj to, že divízia by sa mala samostatne kótovať na burze.
      

Za podnecovateľov diskusie o budúcnosti tejto časti koncernu sa pokladá odborový zväz IG Metall. Nastolenie témy súvisí s pokračujúcim populizmom niektorých osôb vo zväze a nie so skutočnými faktami.
      

Kaeser ešte v máji oznámil, že divízia zdravotníckej techniky má v koncerne postavenie samostatného podniku. Stratégiu schválila dozorná rada, keď ju predtým podporili reprezentanti zamestnancov. Divízia musí zostať flexibilnejšou. Zdravotnícka technika je pre koncern jednou z jeho najvýnosnejších oblastí podnikania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies