Šéf SFZ vinil po remíze vo Vaduze seba, trénerov i hráčov

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 10:24 • 2 min
Šéf SFZ vinil po remíze vo Vaduze seba, trénerov i hráčov

VADUZ - Slovenskí futbaloví reprezentanti absolútne nezvládli piatkový kvalifikačný duel vo Vaduze a s domácimi "amatérmi" z Lichtenštajnska iba remizovali 1:1, čím sa možnosť postúpiť na budúcoročný svetový šampionát do Brazílie posunula pre SR už len do roviny teórie.

slovakia

left justify in out

Obrovské sklamanie po stretnutí na štadióne Rheinpark neskrýval v sebe ani prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, ktorý sa veľmi kriticky vyjadril k spomenutému zápasu. "Piatkový výkon nášho mužstva môžem označiť len tromi slovami - hanba, hanba, hanba. Bolo to nedôstojné vystúpenie, nedôstojná reprezentácia krajiny, ľudí, ktorým sa na Slovensku nežije ľahko. Ľudia nemajú prácu, nemajú peniaze. A my sme ich mohli trochu potešiť, bohužiaľ sme to neurobili. Veľmi ma to mrzí," povedal v útrobách štadióna vo Vaduze Ján Kováčik a pokračoval: "Po zápase som bol v šatni a mal som tam príhovor, doteraz najdlhší počas môjho pôsobenia. To, čom som povedal, však bolo určené iba im, a nie do médií. Zodpovednosť beriem, budem ju znášať a samozrejme aj riešiť."

Na otázku, či sa môže trénerská dvojica Stanislav Griga, Michal Hipp obávať o svoje posty reprezentačných kormidelníkov SR, prvý muž slovenského futbalu odpovedal: "Ja v tejto chvíli nechcem nič riešiť. Navyše, nemôžem to robiť sám, ale bude to riešiť výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu. Určite to však bude téma na budúci týždeň. Nebudem hovoriť o vyhadzovaní, budem sa to snažiť riešiť v rámci našich noriem. Takže je možné, že na budúci týždeň zasadne mimoriadny výkonný výbor a bude riešiť túto otázku." 

Ján Kováčik "rozdelil vinu" na viaceré subjekty. "Svoj podiel na tom mám ja, tréneri i hráči. Na trávniku sú hráči. Môj podiel viny je ten, že ja si vyberám trénerov, ktorých mi potvrdí výkonný výbor zväzu. A tréneri vyberú do nominácie na zápas dvadsať futbalistov, potom ich jedenástich postavia. Takže zodpovednosť je na všetky strany." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies