Šéf SFZ Ján Kováčik sa teší na zraz A-tímu v Senci

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 14:01 • 2 min
Šéf SFZ Ján Kováčik sa teší na zraz A-tímu v Senci

BRATISLAVA - Viac ako päť mesiacov po úspešnom zavŕšení kvalifikácie víťazstvom v Luxembursku (12. októbra 2015 - výsledok 4:2, pozn.), ktoré znamenalo historický postup na majstrovstvá Európy a dlhých štyroch mesiacoch po absolvovaní dosiaľ posledného medzištátneho prípravného duelu (17. novembra 2015 v Žiline proti Islandu - výsledok 3:1), sa opätovne zídu slovenskí futbaloví reprezentanti na spoločnom zraze.

slovakia

left justify in out

Premiérovo v tomto kalendárnom roku sa tak stane v pondelok 21. marca popoludní v hoteli Dolphin v Senci. Vtedy sa začne príprava A-tímu SR na blížiace sa dva medzištátne duely - doma proti Lotyšsku (hrá sa v piatok 25. 3. o 20.30 h v Trnave) a na pôde Írska (v utorok 29. marca o 20.45 h v Dubline). Vo zverejnenom kádri kormidelníka slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka a jeho asistenta Štefana Tarkoviča figuruje 27 hráčov.


"Teším sa, že po dlhej dobe sa zasa uvidíme s chlapcami. Verím tomu, že aj oni z toho majú radosť. Mám také správy od trénerov Jána Kozáka a Štefana Tarkoviča, že sa tešia na zraz v Senci. Ja som presvedčený, že tieto dva marcové prípravné zápasy proti Lotyšsku a Írsku a potom aj tie v máji s Nemeckom a Severným Írskom nás dostatočne preveria a budeme dobre pripravení na majstrovstvá Európy," poznamenal pred zástupcami médií prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.


Prvý muž slovenského futbalu vyslovil spokojnosť s doterajším stavom, aj pokiaľ ide o organizačnú časť, súvisiacu s kontinentálnym šampionátom vo Francúzsku (termín: 10. júna - 10. júla 2016). "Všetko ostatné, čo sa týka Francúzska, je zatiaľ absolútne v poriadku. Prípravy bežia v plnom prúde. Naši zástupcovia absolvujú mítingy, pravidelne niekoľkokrát navštívili miesto pobytu slovenskej reprezentácie vo Vichy. Takže všetko bude pripravené na sto percent," doplnil s úsmevom Ján Kováčik.


Ako je známe, súpermi reprezentácie SR na majstrovstvách Európy budú v základnej B-skupine postupne výbery Walesu (11. júna o 18.00 h, Bordeaux), Ruska (15. 6. o 15.00 h, Lille) a Anglicka (20. júna o 21.00 h, Saint-Étienne).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies