Šéf SFZ Ján Kováčik podpísal v Dubaji memorandum o spolupráci

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:47 • 2 min
Šéf SFZ Ján Kováčik podpísal v Dubaji memorandum o spolupráci

DUBAJ - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a prvý muž fubalu v Spojených arabských emirátoch Yousuf Yaqoob Al Serkal podpísali v utorok memorandum o spolupráci. Informáciu o úspešnej misii priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu.

slovakia

left justify in out

Slovenská delegácia, ktorú viedol Ján Kováčik a boli v nej aj generálny sekretár SFZ Jozef Kliment a manažér organizačného a medzinárodného oddelenia SFZ Dávid Vailing, absolvovala v utorok sériu vystúpení. Dôležité bolo hneď prvé - prezentácia aktivít, možností a reálnych ponúk rozvoja možností spolupráce, čo partneri súhlasne kvitovali. "Reálne zapôsobil náš prístup k jednotlivým zložkám, ktoré obsahovalo memorandum, už predrokované a spracované v písomnej podobe. Osobná prezentácia všetkého, čo Slovenský futbalový zväz skutočne môže ponúknuť svojim partnerom, oslovila aj našich arabských hostiteľov," potvrdil Jozef Kliment pre web SFZ.
Po oficiálnom podpise memoranda, čo je vlastne ďalší z krokov širšej spolupráce medzi oboma zväzmi, sa naskytol priestor na vytýčenie si plánov pre najbližšiu budúcnosť. "Prezident SFZ Ján Kováčik pozval predstavitľov futbalového zväzu SAE na návštevu Slovenska začiatkom budúceho roka. Oni sami prezentovali myšlienku vhodnej investície prostredníctvom svojich partnerov napríklad i do tréningového kempu u nás, ktorý by mohli využívať aj ich reprezentačné tímy. Projektov, prospešných pre obidve strany, sme našli v debate niekoľko. Širokej spolupráci skutočne nič nebráni," poznamenal ďalej Jozef Kliment.

 

Prítomnosť špičkových futbalových funkcionárov zo Slovenska v Dubaji využil aj jordánsky princ Ali bin Al-Husejn, jeden z kandidátov na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vo februári 2016. "Bola to veľmi korektná debata. Princ nám predstavil v stručnosti dôvody, pre ktoré chce opätovne vstúpiť do volebného boja o post prvého muža FIFA. Stretnutie malo svoj zmysel, vzhľadom na našu pozíciu v Európskej futbalovej únii (UEFA) a stále nevyjasnenú situáciu okolo Michela Platiniho sme boli predovšetkým dobrými poslucháčmi," vyjadril sa generálny sekretár SFZ. Na príprave návštevy v Dubaji sa podieľali aj slovenský veľvyslanec v SAE Dušan Horniak a konzul Ľubomír Lúčan. "Hoci bola časovo krátka, potvrdila, že aj na diplomatickom poli robí slovenský futbal úspešné kroky," uvádza oficiálny web SFZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies