Šéf ruskej ligy odmieta rasizmus v Moskve: Je to nedorozumenie

NETKY.SK • 25 Október 2013, 18:03 • 2 min
Šéf ruskej ligy odmieta rasizmus v Moskve: Je to nedorozumenie

MOSKVA - Výkonný riaditeľ ruskej futbalovej Premier League Sergej Čeban odmieta tvrdenia stredopoliara Manchestru City Yaya Tourého, že sa stal terčom rasistických pokrikov v zápase Ligy majstrov s CSKA Moskva. Podľa šéfa ruskej ligy ide "iba o nedorozumenie".

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre agentúru AP Čeban uviedol, že navštívil stredajší duel v Moskve, no nepočul žiadne rasistické pokriky na adresu reprezentanta Pobrežia Slonoviny. "Neudial sa žiadny taký incident. Každý počuje to, čo chce počuť," povedal šéf najvyššej ruskej futbalovej súťaže v piatok na stretnutí zástupcov európskych líg v Paríži.

Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) už začalo disciplinárne konanie voči ruskému klubu, prípadom sa bude disciplinárka zaoberať 30. októbra. CSKA sa bráni a obvinenia považuje za "neopodstatnené". Podľa prezidenta UEFA Michela Platiniho zlyhal rumunský arbiter Ovidiu Hategan, ktorý sa neriadil pravidlami. UEFA vydala v roku 2009 smernicu, podľa nej má rozhodca právomoc ukončiť alebo prerušiť zápasy v prípade závažného incidentu. V žiadnom zápase európskych klubových súťaží túto možnosť doposiaľ nevyužili. "Protokol dáva rozhodcovi právomoc prerušiť zápas a prostredníctvom hlásateľa vyzvať divákov, aby prestali s rasistickými prejavmi," uviedla UEFA vo svojom piatkovom vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies