Šéf rumunskej farmaceutickej firmy čeliacej škandálu zomrel pri autonehode

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 08:00 • 2 min
Šéf rumunskej farmaceutickej firmy čeliacej škandálu zomrel pri autonehode

BUKUREŠŤ - Rumunská polícia v nedeľu oznámila, že vyšetruje smrť muža, ktorého auto narazilo do stromu. V aute sa podľa agentúry AP našli doklady šéfa farmaceutickej spoločnosti Hexi Pharma, ktorá bola tento mesiac obvinená, že vyrába veľmi zriedené a tým pádom neúčinné nemocničné dezinfekčné prostriedky.

slovakia

left justify in out

Obvineniu predchádzalo zistenie, že dezinfekčné prostriedky používané v desiatkach rumunských nemocníc a rumunskými vojakmi v Afganistane boli podstatne slabšie, ako mali byť. Po preniknutí tejto informácie na verejnosť odstúpil z funkcie minister zdravotníctva Patriciu Achimaš-Cadariu.

 

Polícia zaistila dokumenty a vzorky z 25 nemocníc, kde testy odhalili problémy s daným dezinfekčným prostriedkom na povrchy a ruky. Škandál negatívne zasiahol zdravotnícky systém krajiny. Z Rumunska ročne odchádzajú do zahraničia tisíce medikov, pričom rezort sužuje aj korupcia a nezákonné platby.

 

Polícia z okresu Ifov uviedla, že doklady patrili 40-ročnému Danovi Condreovi a že vypočúva dvoch svedkov dopravnej nehody, informovala agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona