Šéf rezortu vnútra vyzval verejnosť, aby sa nezúčastnila ohlásenej demonštrácie v Bratislave. Kovařík ľudí požiadal, aby sa nebili s políciou

NETKY.SK • 16 November 2020, 13:32 • 2 min
Šéf rezortu vnútra vyzval verejnosť, aby sa nezúčastnila ohlásenej demonštrácie v Bratislave. Kovařík ľudí požiadal, aby sa nebili s políciou

BRATISLAVA – Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNo) apeluje na verejnosť, aby sa v utorok nezúčastnila na plánovanej demonštrácii v hlavnom meste.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec na dnešnej tlačovej konferencii ľudí vyzval, aby sa nezúčastnili na plánovanom proteste v utorok (17. novembra) na Hodžovom námestí.

 

Mikulec upozornil na zákaz zhromažďovania sa

Na tlačovej konferencii Mikulec podotkol, že núdzový stav bol v krajine prijatý na základe vážnej epidemiologickej situácie. Zároveň zdôraznil, že platí zákaz zhromažďovania saak niektorí z opozičných politikov vyzýva na protest proti reštrikciám, pošliapavajú tak odkaz 17. novembra.


"Zákaz zhromažďovania ani núdzový stav tu nebol zavedený preto, aby si tu niekto nemohol vyjadriť svoj názor," podotkol minister. Dodal, že vláda prijímaním prísnych epidemiologických opatrení sa len snaží spomaliť šírenie nového koronavírusu, čo sa krajine v porovnaní s okolitými štátmi darí. "Korona si nevyberá, koronu nezaujíma politický názor nikoho," dodal.

 

img

Minister uviedol, že majú informácie o organizátoroch protestov, ktorí sa nesnažia vyjadriť svoj názor. "Týmto ľuďom ide o to, aby sa pobili, aby narušovali verejný poriadok, ničili majetok a aby ohrozovali životy druhých ľudí," poznamenal s tým, že polícia má informácie, že mnohí z účastníkov majú prísť na protest vyzbrojení.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA Zmení sa opäť Bratislava na bojisko? Na 17. novembra je ohlásená ďalšia protivládna demonštrácia

 

Ľudí vyzval, aby sa protestu nezúčastnili

Minister vnútra uviedol, že príslušníci polície situáciu monitorujú, pričom sa na akciu takticky pripravujú. „Preto by som vás, slušných ľudí, chcel vyzvať, ale aj opozičných politikov, pre ochranu vášho zdravia a vašich blízkych, zvážte účasť na zajtrajších zhromaždeniach,“ požiadal Mikulec.

 

Na medicínske riziká zhromažďovania v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 upozornil odborník na infektológiu Vladimír Krčméry. Zdôraznil, že zvýšená mobilita, vysoká hustota ľudí na jednom mieste a frekventovanejšie využívanie dopravy predstavujú v aktuálnej epidemiologickej situácii veľké riziká.

 

img

 

"Nepreťažujme náš zdravotnícky systém," požiadal odborník. Prízvukoval, že protestujúci si môžu priniesť infekciu domov a nakaziť tak ďalších svojich blízkych.


Dočasný policajný prezident Peter Kovařík dôrazne vyzval ľudí, aby sa s policajtmi nebili. Pripomenul, že v čase núdzového stavu sú tresty za útok na verejného činiteľa 12 až 25 rokov odňatia slobody. "Nemôžeme dovoliť, aby sa nám to zvrhlo do násilia, aby sa nám to zvrhlo do ulíc," povedal Kovařík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies