Šéf rakúskej hospodárskej komory Leitl navrhne Rusku zónu voľného obchodu

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 12:04 • 2 min
Šéf rakúskej hospodárskej komory Leitl navrhne Rusku zónu voľného obchodu

VIEDEŇ - Prezident Hospodárskej komory Rakúska Christoph Leitl je naďalej presvedčený, že sankcie proti Rusku sú nezmyselné.

slovakia

left justify in out

Preto využije nadchádzajúcu návštevu rakúskej hlavy štátu Heinza Fischera v Moskve, aby ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi navrhol vytvorenie zóny voľného obchodu, ktorá zahrnie celý európsky kontinent. Informovala o tom agentúra APA.

 

Leitl chce Putinovi vysvetliť, že takáto zóna voľného obchodu je pre Európu výhodná a výrazne posilní jej konkurenčnú pozíciu. Rusko so svojím nerastným bohatstvom a Európa s know-how sa podľa Leitla budú dokonale dopĺňať. Navyše, spoločné ekonomické aktivity podporia dôveru.

 

Leitl odhaduje, že rokovania o zóne voľného obchodu budú trvať minimálne dva až tri roky a dovtedy sa môže veľa zmeniť aj v súvislosti so sankciami. Leitl bude jediným zástupcom ekonomických záujmov v Rakúsku, delegácia predstaviteľov firiem sa cesty do Ruska nezúčastní.

 

Šéf komory tvrdí, že pokiaľ lekár dva roky nasadzuje lieky bez akéhokoľvek úspechu, musí terapiu zmeniť. Preto žiada zrušenie sankcií voči Rusku. Podľa neho by sa nemalo zabúdať na to, že Európa potrebuje Rusko ako partnera. O to viac, že "v Iráne zohralo konštruktívnu úlohu a pozitívne zapracovalo aj v Sýrii". Je škoda, že v Európe ešte stále "niekto verí, že politiku je možné robiť iba hrozbami".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies