Šéf protokolu bruselskej radnice urazil katarskú princeznú strhnutím jej nikábu

NETKY.SK • 18 August 2014, 12:29 • 2 min
Šéf protokolu bruselskej radnice urazil katarskú princeznú strhnutím jej nikábu

BRUSEL - Bruselská radnica čelí diplomatickému škandálu po tom, ako šéf protokolu mesta Brusel údajne "inzultoval" v centre mesta katarskú princeznú zahalenú do nikábu, moslimského závoja zakrývajúceho celú tvár okrem očí.

slovakia

left justify in out

Denník La Libre Belgique dnes uviedol, k incidentu došlo vo štvrtok minulý týždeň, keď vysokého úradníka bruselskej radnice Jeana-Mariu Pira oslovili tri ženy s prosbou o pomoc pri vysvetlení, ako sa dostať na centrálne námestie Grand Place.
      

Pire, ktorý v tom čase nebol vo výkone služby, im odmietol odpovedať na otázky, pretože jedna z trojice žien bola zahalená do nikábu. Nosenie nikábu a burky bolo v Belgicku pred dvoma rokmi zakázané. Naliehanie žien skončilo tým, že Pire zahalenej žene strhol závoj z tváre - pričom netušil, že pred ním stojí osoba s titulom katarskej princeznej.  
      

Incident skončil na súde v Bruseli, keď sa princezná sťažovala na úmyselné ublíženie na tele. Keď totiž bruselský úradník strhol nikáb z tváre zahalenej ženy, zasiahol aj náušnice skryté pod závojom. Princezná tvrdí, že mala zakrvavené a natrhnuté uši a požaduje zadosťučinenie. Aký postih čaká šéfa protokolu bruselskej radnice, nie je isté: katarská princezná už ale dostala pokutu za nezákonné nosenie plne zahaľujúceho odevu na verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona