Šéf prezidentskej kancelárie má obrovský problém! Informácie o zdravotnom stave Miloša Zemana úmyselne tajil

NETKY.SK • 19 Október 2021, 11:29 • 2 min
Šéf prezidentskej kancelárie má obrovský problém! Informácie o zdravotnom stave Miloša Zemana úmyselne tajil

PRAHA – Polícia už začala prešetrovať protiprávne kroky Vrastislava Mynáře, ktorý vedel o tom, že prezident nie je schopný vykonávať svoj úrad. Pred všetkými to však zatajil!

slovakia

left justify in out

Premiér Andrej Babiš považuje aktivity kancelárie prezidenta Miloša Zemana za neakceptovateľné a jej šéfa Vrastislava Mynáře vyzval k rezignácii. Reagoval tým na aktivity prezidentskej kancelárie, ktorá je zodpovedná za súčasné dianie okolo zdravotného stavu hlavy štátu. Ak tak Mynář neurobí, po prípadnom aktivovaní článku 66, by ho Babiš odvolal sám. 

 

„Celá tá situácia, ktorá tu vznikla, je neadekvátna a neprijateľná aktivita kancelárie Mynáře. Preto by bolo najlepšie, keby rezignoval zo svojej funkcie, a to hneď. To, čo predviedol, je absolútne neprijateľné. To je ten hlavný problém,“ uviedol Babiš pre idnes.cz. 

 

img

 

Dôvodom je, že Mynář disponoval informáciami o zdravotnom stave prezidenta od minulej stredy (13. októbra), tie však pred všetkými zatajil a tvrdil, že Zeman je v kondícii riadiť prezidentský úrad. Neposunul ich ďalej ani zákonodárcom, ani verejnosti. V lekárskej dokumentácii sa pritom jasne píše, že Miloš Zeman nie je v stave vykonávať svoju funkciu prezidenta. Na odchod šéfa prezidentovej kancelárie vyzval aj predseda víťaznej koalície Spolu Petr Fiala

 

Súvisiaci článok: Miloš Zeman nie je schopný vykonávať pracovné povinnosti

 

Počas včerajšej besedy predseda Senátu Miloš Vystrčil informoval, že Zeman nie je schopný výkonu svojich pracovných povinností. Na základe týchto vyjadrení zahájila Polícia ČR vyšetrovanie s cieľom preveriť celú túto záležitosť. Mynář sa totiž na základe dostupných informácií mohol dopustiť protiprávneho konania, keďže niekoľko dní zatajoval skutočný stav Miloša Zemana

 

 

Kancelária prezidenta čelí kritike aj za to, že zariadila stretnutie hlavy štátu na Jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) s predsedom Poslaneckej snemovne Radkom Vondráčkom (ANO).

 

Ten následne oznámil, že Zeman podpísal zvolanie Snemovne na 8. novembra. Český trestný zákonník definuje skutky proti demokratickému štátu ako trestné činy proti pilierom krajiny a okrem terorizmu k nim patria vlastizrada, rozvrat republiky či sabotáž.

 

Prečítajte si tiež: Prezidenta Zemana na JIS-ke tajne navštívil predseda dolnej komory. Ako sa tam vôbec dostal? 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona