Šéf polície ragoval na zverejnené SMS správy. Hovorí snahe destabilizovať políciu

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 07:39 • 2 min
Šéf polície ragoval na zverejnené SMS správy. Hovorí snahe destabilizovať políciu

BRATISLAVA - Účelom SMS správ, ktoré sa objavili na verejnosti a naznačujú možné ovplyvňovanie výpovedí svedkov v medializovaných kauzách, je destabilizácia polície.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení to uviedol prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Reagoval tak na medializovanú SMS, ktorá má pochádzať od vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Čurillu a v ktorej je zhrnutá výpoveď svedka.


„Je zarážajúce aké hry sa rozohrali prostredníctvom médií a akým zavádzajúcim spôsobom sa niekto snaží o destabilizáciu polície. Vyšetrovateľ Ján Čurilla mi vysvetlil, že túto SMS zaslal operatívcovi, ktorý na prípade pracoval. Dôležitý je fakt, že SMS bola zaslaná 22. augusta 2020 o 9:40, teda dva dni po výsluchoch, ktoré boli vykonané 19.8. a 20.8. 2020," uviedol Kovařík.

 

Podľa policajného prezidenta ide o prípad, v ktorom vypovedali dve osoby C. D. a M. Z. „Dôležitým faktom je aj to, že hodnovernosť výpovedí týchto osôb je podporená aj listinnými dôkazmi z obdobia, keď trestná činnosť mala byť spáchaná," zdôraznil Kovařík.

Policajný prezident zároveň vyhlásil, že keďže táto situácia vyvoláva veľa otáznikov, ocenil by, keby vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR vypočul zainteresovaných policajtov NAKA čím skôr. „Aby nedochádzalo k takýmto dezinformáciám a prekrúcaniu faktov," dodal Kovařík.

Šéf opozičnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini na včerajšej tlačovej konferencii uviedol, že po Slovensku kolujú SMS správy policajtov a prokurátorov, ktoré sa majú týkať ovplyvňovania svedkov v rôznych korupčných kauzách.

 

Domnieva sa, že aj to bol dôvod minulotýždňového stretnutia najvyšších predstaviteľov štátu so zástupcami bezpečnostných zložiek v budove SIS.


Prečítajte si tiež: Peter Pellegrini videl SMS správy, ktoré naznačujú ovplyvňovanie káuz! Hlas-SD hovorí o rozvrate štátu a ovplyvňovaní svedkov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies