Šéf OTP Bank predal ďalšie svoje akcie

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 14:30 • 2 min
Šéf OTP Bank predal ďalšie svoje akcie

BUDAPEŠŤ - Maďarská banka OTP Bank, ktorá je najväčšia v krajine, oznámila, že jej šéf Sándor Csányi predal ďalšie akcie banky, ktorých bol vlastníkom. OTP Bank v pondelok uviedla, že jej generálny riaditeľ v piatok predal 650 tis. kusov akcií prostredníctvom svojej investičnej spoločnosti Bonitas 2002 po štvrtkovom predaji zhruba 1,7 mil. kusov akcií.

slovakia

left justify in out

Hodnota akcií OTP Bank za necelý týždeň klesla o vyše 20 % v dôsledku neistoty, ktorú Csányiho predaje vyvolali. Na akciovom trhu sa objavili dohady o tom, že šéf OTP Bank pravdepodobne akcie predal čiastočne aj na protest proti vládnym návrhom prepracovať úverové dohody s cieľom pomôcť ľuďom, ktorí si vzali hypotekárne pôžičky v zahraničných menách.

"Je možné, že zámerom Csányiho pri predaji akcií je vyvolať určitý tlak na vládu, aby s bankovým sektorom zaobchádzala opatrne," povedal Zoltán Réczey, analytik maklérskej firmy BudaCash. "Vyzerá to ako seriózny signál hovoriaci o tom, že generálny riaditeľ predal svoje akcie dokonca aj pri nízkych piatkových cenách," dodal Attila Gyurcsik, analytik spoločnosti Concorde.

OTP je najväčšou nezávislou bankou v strednej Európe a najväčšou komerčnou bankou v Maďarsku, kde väčšinu bánk vlastnia zahraničné spoločnosti. Pôsobí aj na slovenskom trhu, kam vstúpila v apríli 2002, keď sa stala majoritným vlastníkom OTP Banky Slovensko. Tá na Slovensku pôsobila od februára 1992, vtedy ešte pod názvom Investičná a rozvojová banka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies