Šéf OSN Pan Ki-mun prijal ešte slávnejšieho Kórejčana - rapera PSY

NETKY.SK • 24 Október 2012, 12:28 • 2 min
Šéf OSN Pan Ki-mun prijal ešte slávnejšieho Kórejčana - rapera PSY

Šéf OSN Pan Ki-mun prijal ešte slávnejšieho Kórejčana - rapera PSY - Kultúra Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun sa priznal, že trochu žiarli na juhokórejského rapera PSY, pretože ho zo dňa za deň vystriedal na prvom mieste pomyselného rebríčka najslávnejší

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun sa priznal, že trochu žiarli na juhokórejského rapera PSY, pretože ho zo dňa za deň vystriedal na prvom mieste pomyselného rebríčka najslávnejších Kórejčanov sveta.
      "Trošku žiarlim. Ešte pred dvoma dňami mi ktosi hovoril, že som najslávnejší Kórejčan na svete. Teraz ma (PSY) zatienil, ale neľutujem," vyhlásil Pan Ki-mun na stretnutí s raperom, ktorého video si na stránke youtube.com pozrelo pol miliardy ľudí. 
      Obaja slávni Juhokórejčania sa zišli v newyorskom sídle OSN. Na stretnutí s novinármi komplimentmi nešetril ani PSY, keď povedal, že "pre všetkých Kórejčanov je Pan chlapík, ktorého majú radi, najlepší z najlepších". Stretnutie so šéfom OSN bolo pre PSY dokonca príjemnejšie a vzrušujúcejšie, ako keď sa ocitol na druhom mieste v rebríčku časopisu Billboard.
      Pan Ki-mun prijal aj rakúskeho profesionálneho parašutistu Felixa Baumgartnera a hovoril s ním o jeho famóznom výkone, keď ako prvý človek prekonal voľným pádom rýchlosť zvuku, a to o približne 265 kilometrov za hodinu. Baumgartner, ktorý zoskokom vytvoril najmenej tri svetové rekordy, ponúkol Pan Ki-munovi, že mu dá hodiny skokov s padákom.
      Tieto stretnutia, ako napísala agentúra AP, nemajú nič spoločné s konfliktami a vojnami, ktorými sa generálny tajomník OSN väčšinou zaoberá. Hovorca šéfa OSN Martin Nesirky však novinárom povedal, že Pan sa domnieva, že je dôležité zaujímať sa o všetky aspekty života. Hudbu pritom považuje za veľmi vhodný nástroj na šírenie tolerancie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona