Šéf OSN odsúdil plánované voľby separatistov na Ukrajine

NETKY.SK • 29 Október 2014, 19:47 • 2 min
Šéf OSN odsúdil plánované voľby separatistov na Ukrajine

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun odsúdil dnes plán východoukrajinských separatistov usporiadať vlastné voľby. Podľa neho to je v rozpore s ústavou Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

 Voľby lídrov a parlamentov samozvanej Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky sú naplánované na 2. novembra.
     

"Tieto 'voľby' vážne podkopú minský protokol a memorandum, ktoré je potrebné bezodkladne a plne realizovať," citovala z vyhlásenia šéfa OSN agentúra Reuters.
     

Pan Ki-mun vyzval všetky strany, aby dodržiavali dohody a pracovali na mierovom riešení konfliktu. Dôležité je podľa neho obnoviť stabilitu a zaistiť zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny.
     

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok vyhlásil, že Moskva voľby separatistov uzná. Budú podľa neho "veľmi dôležité z hľadiska legitimizácie moci"
     

Lavrovovo vyhlásenie podľa ukrajinskej vlády môže zničiť šancu na ukončenie konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies