Šéf OSN: Inšpektori potrebujú na uzatvorenie vyšetrovania v Sýrii štyri dni

NETKY.SK • 28 August 2013, 15:31 • 2 min
Šéf OSN: Inšpektori potrebujú na uzatvorenie vyšetrovania v Sýrii štyri dni

HAAG - Inšpektori OSN, ktorí v Sýrii preverujú, či vládne sily použili v občianskej vojne chemické zbrane, potrebujú štyri dni na uzatvorenie svojho vyšetrovania a čas aj na analýzu zistení. Oznámil to dnes generálny tajomník OSN Pan Ki-mun, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Pracujú veľmi tvrdo, za veľmi, veľmi nebezpečných okolností," uviedol Pan na tlačovej konferencii v holandskom Haagu, kde sa zúčastňuje na oslavách pri príležitosti 100. výročia Paláca mieru (Vredespaleis), ktorý je sídlom Medzinárodného súdneho dvora a Stáleho arbitrážneho súdu.

"Nechajme im štyri dni na dokončenie práce a potom ju budeme musieť vedecky analyzovať. Následne budeme musieť podať správu Bezpečnostnej rade OSN kvôli jej prípadným akciám," vyhlásil šéf svetovej organizácie.

Skupina inšpektorov OSN sa dnes popoludní vrátila do svojho hotela v centre Damasku po tom, ako vykonala prehliadku miest údajného útoku jedovatým plynom na viacerých predmestiach sýrskej metropoly z minulého týždňa, uviedol svedok agentúry Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies