Šéf OSN hovoril o riziku nedostatku potravín v dôsledku vojny na Ukrajine

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 16:10 • 2 min
Šéf OSN hovoril o riziku nedostatku potravín v dôsledku vojny na Ukrajine

VIEDEŇ – Generálny tajomník OSN António Guterres v stredu vyzval na väčšie zameranie sa na globálny vplyv ruskej vojny na Ukrajine, pričom argumentoval tým, že neexistujú „bezprostredné šance na mierovú dohodu“.

slovakia

left justify in out

Zároveň dodal, že Organizácia Spojených národov sa v súčasnosti obáva globálneho nedostatku potravín. TASR informácie prevzala od agentúr DPA a Reuters. „Musím povedať, že som hlboko znepokojený najmä rizikami rozšírenia hladu v rôznych častiach sveta pre dramatickú situáciu v oblasti potravinovej bezpečnosti, ktorej čelíme pre vojnu na Ukrajine,“ povedal Guterres.

 

img

 

Podľa neho je dôležité, aby ukrajinské poľnohospodárske produkty, ale aj ruské potraviny a hnojivá, prúdili na svetové trhy.

 

Musíme nájsť spôsob, ako priviesť ukrajinské potraviny a ruské hnojivá na svetové trhy napriek vojne,“ povedal Guterres vo Viedni. Po boku rakúskeho kancelára Karla Nehammera šéf OSN tiež uviedol, že v súčasnosti prebiehajú rozhovory o evakuácii ďalších civilistov zo zón konfliktu na Ukrajine.

 

Možno vás zaujme: Čaputová a Duda chcú s lídrami hovoriť o kandidátskom statuse Ukrajiny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies