Šéf ochrankárov podal po zlyhaní v Prezidentskom paláci rezignáciu: Skončí až po slovenskom predsedníctve

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:41 • 2 min
Šéf ochrankárov podal po zlyhaní v Prezidentskom paláci rezignáciu: Skončí až po slovenskom predsedníctve

BRATISLAVA - Minister vnútra SR Robert Kaliňák prijal žiadosť riaditeľa Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií (ÚOÚČ) MV SR Radovana Horvátha o uvoľnenie z funkcie, v súvislosti s júnovým narušením Prezidentského paláca.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na vážnosť obdobia – SK PRES, na ktorého bezpečnostných opatreniach sa riaditeľ ÚOÚČ od začiatku podieľa, sa dohodli na ukončení funkcie po slovenskom predsedníctve a to k 1. januáru budúceho roku," uviedol dnes pre TASR tlačový odbor MV SR.

 

Polícia 30. júna zadržala muža, ktorý sa mal v noci z 27. na 28. júna vkradnúť do Prezidentského paláca. Ide o 35-ročného Milana K. z Českej republiky. TASR vtedy o tom informovala Silvia Keratová z ministerstva vnútra.

 

img

 

Muž približne o jednej hodine ráno preskočil sklenený plot zo zadnej strany paláca, dostal sa na zadné nádvorie a následne do budovy. Vstúpil do budovy nezabezpečeným zamestnaneckým vchodom, vyšiel po schodoch na najvyššie poschodie, kde strávil približne 20 minút. Na tomto poschodí sa spustil bezpečnostný systém, ktorý bol vyhodnotený ako falošný poplach a bol vypnutý. Tou istou trasou následne zišiel na zadné nádvorie a dostal sa k bočnému vstupu do Prezidentského paláca z Banskobystrickej ulice, ktorý si z vnútornej strany otvoril a odišiel. Tvár muža zachytili bezpečnostné kamery.

 

Ochranu paláca zabezpečuje 24 hodín denne Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, ktorý patrí pod Ministerstvo vnútra SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona