Šéf nemeckej diplomacie sa obáva dôsledkov prípadného zvolenia Trumpa

NETKY.SK • 10 August 2016, 18:53 • 2 min
Šéf nemeckej diplomacie sa obáva dôsledkov prípadného zvolenia Trumpa

BERLÍN - Nemecké ministerstvo zahraničných vecí dnes opätovne ostro kritizovalo amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu Frank-Walter Steinmeier sa domnieva, že vyjadrenia Trumpa vzbudzujú "skutočný strach" ohľadom vývoja vo svete v prípade jeho víťazstva, povedala dnes novinárom v Berlíne hovorkyňa ministerstva Sawsan Chebliová.

 

Hovorkyňa obhajovala Steinmeiera po tom, ako minulý týždeň Trumpa označil za "šíriteľa nenávisti", ktorého politika je založená na strachu. Šéf nemeckej diplomacie má podľa Chebliovej plné právo vyjadriť svoj názor a pokiaľ ide o Trumpa, nie je neutrálny, pretože považuje za dôležité poukázať na hrozby, ktoré tento newyorský podnikateľský magnát predstavuje, informuje agentúra DPA.

 

Miliardár Trump, ktorý sa ako nominant Republikánskej strany uchádza v novembrových prezidentských voľbách o svoju prvú verejnú funkciu, vyvolal polemiku celým radom poburujúcich vyhlásení na adresu žien, Mexičanov, moslimov či vojnových veteránov - okrem iných, ako píše agentúra Reuters.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová na rozdiel od svojho ministra zahraničných vecí opakovane zdôraznila, že sa nebude miešať do predvolebnej kampane v USA. Hovorkyňa nemeckej vlády Ulrike Demmerová toto stanovisko dnes potvrdila, keď podľa agentúry AP odmietla Steinmeierove vyjadrenia komentovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies