Šéf Nemeckej burzy Kengeter je podozrivý z podvodu

NETKY.SK • 6 Február 2017, 18:01 • 2 min
Šéf Nemeckej burzy Kengeter je podozrivý z podvodu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Vo vyšetrovaní šéfa Nemeckej burzy Carstena Kengetera z podozrenia, že sa dopustil nepovoleného vnútorného burzového obchodu, sa bude môcť prokuratúra oprieť aj o poznatky Bafinu, úradu pre dohľad nad finančným trhom.

slovakia

left justify in out

Bafin svoje poznatky z vyšetrovania podozrenia odovzdal v piatok (3.2.) frankfurtským vyšetrovacím orgánom. Informoval o tom hovorca dozoru dnes.

 

Kengeter kúpil 14. 12. 2015 podiely Nemeckej burzy za 4,5 milióna eur, ktoré nemôže predať do konca roku 2019. O vyše dva mesiace neskôr uverejnila burza správu, že bude rokovať s Londýnskou burzou cenných papierov (LSE) o fúzii.

Akcie oboch spoločnosti po jej zverejnení prudko vzrástli.

 

Podľa poznatkov prokuratúry sa už od leta 2015 viedli na vysokej úrovni rokovania o realizácii projektu. Vyšetrovatelia pátrali po dôkazoch aj v centre Nemeckej burzy a v Kengeterovom byte vo Frankfurte nad Mohanom.

 

Ak sa dokáže, že šéf burzy uskutočnil nepovolenú operáciu vo svoj prospech, hrozí mu trest odňatia slobody až na päť rokov, alebo finančná pokuta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies