Šéf NATO odcestoval do USA na stretnutie koalície bojujúcej proti IS

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 18:15 • 2 min
Šéf NATO odcestoval do USA na stretnutie koalície bojujúcej proti IS

BRUSEL - Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg začal dnes trojdňovú návštevu USA, kde sa stretne s vysokými americkými predstaviteľmi a zúčastní sa na schôdzke medzinárodnej koalície proti extrémistickému Islamskému štátu (IS), oznámilo dnes NATO.

slovakia

left justify in out

Ide o prvú návštevu Stoltenberga v USA od januárového nástupu prezidenta Donalda Trumpa do funkcie. Tlačové vyhlásenie NATO však nespomína, že by bolo naplánované stretnutie Stoltenberga s Trumpom, ktorí spolu od Trumpovej inaugurácie zatiaľ hovorili iba telefonicky.

 

Stoltenberg má v utorok naplánované stretnutia s ministrom obrany USA Jamesom Mattisom a ďalšími americkými činiteľmi. V stredu sa zúčastní na stretnutí ministrov zahraničných vecí krajín, ktoré pod vedením USA vytvorili koalíciu proti IS.

 

Trumpov vzťah s NATO sa nezačal šťastne po tom, ako americký prezident označil alianciu za "prekonanú". A opakovane požaduje, aby členské krajiny NATO zvýšili svoje výdavky na obranu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies